Skip to content

Software Implementatie Consultant België

RemoteBelgië, Vlaams Gewest, MechelenProjects

Functieomschrijving

Bouw mee aan ons nummer één EAM Cloud platform ter wereld!


Heb je ervaring met het succesvol implementeren van software bij klanten? Kennis van Enterprise Asset Management? Of een sterke affiniteit met technisch bedrijfskundige vraagstukken.
Klaar om onderdeel te zijn van de beste in de markt?


Wat ga je doen:

Als IFS Ultimo Consultant ben jij je de schakel tussen onze key accounts, hun bedrijfsbehoeften en onze EAM-software. Je bent de ambassadeur van IFS Ultimo op de vloer en bij management van deze organisaties. Je helpt onze (inter)nationale klanten om hun asset management naar het volgende niveau te tillen. Daagt jezelf uit om de werkelijke behoeften van de klant te achterhalen en te begrijpen. En deze zoveel mogelijk te vertalen naar onze applicatie. Vervolgens verwerk je deze inzichten in onze flexibele en krachtige configuratie tooling.


Kijk hier hoe onze collega Arjan een uitdagende omgeving als het professionele wielrennen helpt met ons product (deel 1):


Deel 2: Hoe ziet je dag eruit:

Je komt in aanraking met een grote verscheidenheid aan klanten, variërend van productiebedrijven tot transportorganisaties, ziekenhuizen en afvalverwerkers. Een ding komt bij hen allemaal overeen: de wens van een ongeëvenaarde ROI met het gebruik van de IFS Ultimo EAM software. Dat maakt dat je het ene moment bezig bent met het inrichten van onderhoudsmodellen van een wagenpark en het andere moment adviseer je over hoe een optimale asset structuur bij een olieterminal eruit moet komen te zien. Dit doe je in project-vorm waarbij je zelf volledig verantwoordelijk voor het project. Als het je aanspreekt kan je ook meewerken in grotere projecten die soms ook internationaal zijn. In deze projecten ben je onderdeel van een multidisciplinair expertise team bestaande uit oa. projectmanagers, solution architects en integration consultants. Nu we onderdeel zijn van IFS wordt de diversiteit van klanten alleen nog maar groter. We vertellen je er graag meer over in een gesprek.


In de afgelopen jaren is de manier van werken stevig veranderd. Er is behoefte aan flexibiliteit, thuiswerken en ook aan verbinding met collega’s. Bij Ultimo vinden we een gezonde balans hierin heel belangrijk en uiteraard ook dat het werk goed aansluit op jouw persoonlijke wensen. Je krijgt ruime mogelijkheden om vanuit huis te werken waarin we je faciliteren in een fijne thuiswerkplek. In jouw functie als consultant combineer je het thuiswerken met je bezoek aan klanten en uiteraard met werken op ons kantoor. Elkaar in real life ontmoeten, kennis delen en gewoon eens ouwehoeren met je collega’s over sport, het volgende teamuitje of dat probleem dat je laatst bij een klant had… gaat soms toch net even lekkerder in ons gezellige werk café dan via Teams. 20% van je werktijd zal je besteden aan het reizen naar klanten. 

Om je vanaf de start gelijk goed op weg te helpen maken we gebruik van een uitgebreid on-boarding programma. Je maakt dan eerst goed kennis met de organisatie en krijgt diverse trainingen waarmee je onze producten helemaal in de vingers krijgt. Vanaf dag 1 ben je onderdeel van het team waarin iedereen voor je klaar staat. Een vaste buddy is jouw vraagbaak voor de beginperiode.


De functie concreet:

 • Adviseren over inrichting van onze software;
 • Projectmanagement;
 • Uitvoeren van de nationale en internationale projecten;
 • Configureren van de software;
 • Geven van presentaties en trainingen.


Over Ultimo

Werken bij Ultimo is een reis op zich. Onze drijfveer als werkgever is ervoor zorgen dat je werk aansluit bij jouw ambities en betekenis geeft aan jouw carrière. Werk dat gewaardeerd wordt door je collega's en je management.

We willen dat je fantastisch bent in je werk. Daarom ondersteunen we jou met een gelukkige en gezonde werkcultuur, goede arbeidsvoorwaarden, persoonlijke ontwikkeling en sociale evenementen.
We breiden onze internationale organisatie uit. Met ongeëvenaarde kennis en moderne software op het gebied van Enterprise Asset Management (EAM) bieden wij hoogwaardige diensten, training en ondersteuning aan onze klanten.

Vereisten

Daarnaast ben je in het bezit van:

 • Aantoonbaar HBO/WO werk- en denkniveau;
 • Enkele jaren werkervaring als softwareconsultant;
 • Elementaire kennis van databases;
 • Ervaring met projectmanagement;
 • Sterke Nederlandse en Engelse taalvaardigheden;
 • Een heldere, respectvolle en eerlijke communicatiestijl.


Ultimo Software Solutions biedt:

 • Contract voor onbepaalde tijd;
 • Een marktconform salaris;
 • Sterk platform ter ondersteuning van jouw ambities en persoonlijke ontwikkeling;
 • Incentive regeling;
 • Keuze tussen een leaseauto of een aantrekkelijk mobiliteitsbudget;
 • Vaste netto maandelijkse telefoon-, thuiswerk- en internetvergoeding;
 • Laptop plus alles wat je nodig hebt voor een goede (thuis)werkplek;
 • Extra legale voordelen, zoals groepsverzekering, pensioenregeling, maaltijd- en ecocheques.


Solliciteren en de volgende stappen;

Als je denkt dat deze functie de volgende stap in je carrière is, laat het ons dan weten! Van daaruit zullen we je cv bekijken. We nodigen je uit voor een telefoontje om de bal aan het rollen te krijgen en we zullen je informeren over de komende stappen.

Voor vragen: livelinkyourcareer@ultimo.com of +31 341 42 37 37

Remote
België, Vlaams Gewest, Mechelen
Projects
SQL, asset management, implementatie, project, software, software implementatie

of

Remote
België, Vlaams Gewest, Mechelen
Projects
SQL, asset management, implementatie, project, software, software implementatie