Skip to content

IFS Ultimo software implementatie consultant

Nunspeet, Gelderland, NederlandProjects

Functieomschrijving

Van ziekenhuizen & airports tot industriële bedrijven. Als software implementatie consultant van IFS Ultimo help jij organisaties grip te krijgen op hun asset management!


De functie

Voor organisaties is het van uiterst belang om goed inzicht te hebben in hun assets. Als Software Implementatie Consultant van IFS Ultimo bied jij de klant dé state-of-the-art EAM-software oplossing om dit te realiseren! Als IFS Ultimo Consultant ben jij de schakel tussen onze strategische keyaccounts, hun bedrijfsbehoeften en onze EAM-software. Je bent de ambassadeur van IFS Ultimo, van de werkvloer tot in de boardroom. Je helpt onze (inter)nationale klanten om hun asset management naar het volgende niveau te tillen. Je daagt jezelf uit om de werkelijke behoeften van de klant te achterhalen en te begrijpen en deze zoveel mogelijk te vertalen naar onze applicatie. Vervolgens verwerk je deze inzichten in onze flexibele en krachtige configuratie tooling.


In de praktijk betekent dit, dat je bijvoorbeeld het ene moment bezig bent met het inrichten van onderhoudsmodellen voor een wagenpark en het andere moment adviseert in een optimale assetstructuur voor een olieterminal. Dankzij jouw expertise en IFS Ultimo software realiseren wij een optimaal ingericht systeem voor onze klanten. Dit zorgt ervoor dat onderhoud tijdig plaatsvindt en daardoor downtime wordt voorkomen. Dat er een veilige en gezonde werkomgeving wordt gecreëerd en kosten beter beheersbaar worden gemaakt. 


Kijk hier hoe onze collega Arjan een uitdagende omgeving als het professionele wielrennen helpt met onze software:Concreet:

 • Je werkt in project-vorm voor onze strategische keyaccounts en grote new business implementaties in binnen- en buitenland.
 • Je adviseert over de inrichting van software, je implementeert en configureert deze en geeft presentaties en trainingen om de klant succesvol met het EAM-platform te laten werken.
 • Je kan projecten alleen uitvoeren waarbij je volledige verantwoordelijkheid hebt of meewerken in een team aan grotere projecten in binnen- en buitenland.
 • De grote projecten worden uitgevoerd in een multidisciplinair team, bestaande uit: projectmanagers, solution architecten en integratie consultants.
 • In jouw functie als consultant combineer je het thuiswerken met je bezoek aan klanten en uiteraard met werken op ons kantoor. 20% van je werktijd besteed je aan het reizen naar klanten. 
 • Elkaar ontmoeten vinden wij belangrijk, daarom komen we één dag per week samen op ons kantoor in Nunspeet. Om samen te werken, kennis te delen en bij te kletsen in ons werk café.

Over IFS Ultimo

IFS Ultimo is een internationale organisatie, met het hoofdkantoor in Nunspeet en onderdeel van IFS met meer dan 5000 werknemers wereldwijd. Met een marktleiderspositie in Nederland en België, hebben wij onze pijlen nu gericht op Duitsland, Engeland en Noord-Amerika om ook daar de leading solution te worden in Enterprise Asset Management. Bij ambitieuze bedrijfsdoelen horen ambitieuze mensen. Bij IFS Ultimo sta jij daarom aan het roer van jouw carrière. Omdat wij in tal van sectoren en domeinen actief zijn, is geen project hetzelfde. Wij bieden jou veel afwisseling en de kans om impact te maken bij onze Keyplayers zoals: Amsterdam UMC, Haribo, London Airport Gatwick, Toyota e.a.. Dit doe je dankzij ons meest vernieuwende en vooruitstrevende EAM-software product op de markt! Wij willen dat jij fantastisch bent in je werk. Dus zorgen wij ervoor dat je vanaf dag één start met een buddy die je alle kneepjes van het vak leert, focus op persoonlijke ontwikkeling d.m.v. een coach en een gezonde en gelukkige werkcultuur. Vanzelfsprekend horen daar goede arbeidsvoorwaarden bij en organiseren we sociale evenementen.

Vereisten

Wat bieden wij

 • Direct een vast contract.
 • Een marktconform salaris, 8% vakantiegeld.
 • Keuze tussen een (elektrische) leaseauto of een aantrekkelijk mobiliteitsbudget.
 • 25 vakantiedagen en de mogelijkheid om er 5 bij te kopen.
 • Goede pensioenregeling (50/50).
 • Incentive regeling.
 • Vaste netto maandelijkse telefoon-, thuiswerk- en internetvergoeding.
 • Een soepele start dankzij een uitgebreid onboardingprogramma en een buddy vanaf dag 1. Diverse trainingen zorgen ervoor dat je onze producten goed leert kennen.
 • Een ontwikkelprogramma en coaching door je teamleader, afgestemd op jouw behoeften en ambities waarbij je trainingen kunt volgen en certificeringen kunt behalen.
 • Goede doorgroeimogelijkheden bijv. als project manager, product owner, practice leader, of solution architect, channel consultant of business analyst. 
 • Laptop plus alles wat je nodig hebt voor een goede (thuis)werkplek.
 • Corporate Social Responsibility (CSR)-dag, waarmee je één dag betaald verlof per jaar kunt opnemen om deel te nemen aan vrijwilligerswerk.


Wat wij van jou verwachten

 • Je beschikt over een aantoonbaar HBO werk- en denkniveau.
 • Je hebt al enkele jaren ervaring als softwareconsultant.
 • Je hebt ervaring met databases.
 • Iedere implementatie is een project op zich, ervaring met projectmanagement is daarom een must.
 • “Communication is key” voor een consultant. Je hanteert een heldere, respectvolle stijl in zowel het Nederlands als in het Engels.
 • Als implementatie consultant ben je veel onderweg, het beschikken over een rijbewijs is daarom noodzakelijk.


Solliciteren en de volgende stappen

Als je denkt dat deze functie de volgende stap in je carrière is, laat het ons dan weten! Van daaruit zullen we je cv bekijken. We nodigen je uit voor een telefoontje om de bal aan het rollen te krijgen en we zullen je informeren over de komende stappen.

Voor vragen: livelinkyourcareer@ultimo.com of +31 341 42 37 37


Nunspeet, Gelderland, Nederland
Projects
SQL, asset management, implementatie, project, software, software implementatie

of

Apply with Linkedin onbeschikbaar
Apply with Indeed onbeschikbaar
Nunspeet, Gelderland, Nederland
Projects
SQL, asset management, implementatie, project, software, software implementatie